Appeltern Tuinenfestival 2015

appeltern-img

Tuinstudio Tom bedacht één van de 10 winnende festivaltuinen in de tuinen van Appeltern. Het ontwerp ‘Bal Populaire’ maakt vanaf 16 mei 2015 onderdeel uit van het Appeltern Tuinenfestival, met als thema ‘Een tuin voor Vincent’. Ook in 2016 is de tuin nog te bewonderen.

‘Bal Populaire’ (volksfeest in het Vlaams) is gebaseerd op het werk ‘Hotel de Ville’, een van de laatste werken van Vincent. Als bezoeker word je meegenomen in het laatste deel van het leven van Vincent van Gogh. Eerst het pad met de hoogte en dieptepunten, dan de dag na 14 juli 1890 en als laatst de rust waar Vincent zo naar verlangde.

In 2016 organiseren de deelnemers van het Tuinenfestival 2015 een fotowedstrijd, waarbij eind juli 2016 in drie categorieën een winnaar bekend zal worden gemaakt. Inschrijven als (hobby-) fotograaf kan hier. Stuur me een email voor aanvullende informatie over de fotowedstrijd.

Foto’s vanaf de aanleg tot en met nu

Sponsorbedrijven

In de media

In het volgende filmpje geeft Michel Lafaille (Curator van het Appeltern Tuinenfestival) een mooie toelichting over de 10 festivaltuinen van 2015, met als thema “Een tuin voor Vincent”. Vanaf minuut 9:50 volgt een mooie afsluiting met mijn tuin ‘Bal Populaire’.

Geef een reactie