Allergroenste gemeente van de wereld?

Eerst was er de Steenbreek tegelactie waar massaal op werd gereageerd.  Een samenwerking tussen Gemeente Laarbeek, lokale groenondernemers en de inwoners was geboren. Toen volgde de Entente Florale waar Laarbeek de groenste gemeente van Nederland werd. Na ook de Europese titel op te gaan halen volgde dit jaar in september de Steenbreek Trofee! Wat gaat er nog komen? De allergroenste van de wereld?…

Na de tegelactie, waarbij bewoners tegels inleverden en een plant ontvingen, De Groenstrijd waarbij bewoners een bijdrage voor het vergroenen van de eigen voortuin konden winnen was het nu tijd voor wat nieuws. Bij de Europese versie van de Entente Florale werkten Gemeente Laarbeek samen met lokale hoveniers, tuinontwerpers en inwoners om de wijk te vergroenen in de Groenstrijd 2.0. En wat een succes was dat.

De ene na de andere actie werd op touw gezet. Mooie samenwerkingen, waarbij de groenspecialisten coach werden van de buurtverenigingen en “straatwerkgroepen”. Ik had het geluk om Buurtvereniging de Beekse Akkers te mogen helpen bij de aanleg van een nieuwe speeltuin. Een deel van de borders werd aangeplant. Komend jaar volgt de rest.