De naam Project “Samen” zegt al genoeg

Tom maakte het schetsontwerp voor het parkje achter de Regt in Beek en Donk, met als hart de moestuin waar jong en oud samen komen. Monika Slaets van Project “Samen” regelde alles achter de schermen en zorgt dat er met weinig financiële middelen en veel vrijwilligers grote dingen tot stand komen.

Op vrijdag 23 juni was het dan zover. Na de voorbereiding en diverse overleggen hier en daar gingen vandaag toch echt de planten de grond in. Een project met de naam “Samen”, met als doel om jong en oud samen te brengen en dingen van elkaar te leren.

Vandaag werden alvast de nieuwe bloemenborders van het parkje aangeplant. Lokale hovenier Bart Janssen, tuinontwerpster Monique vd Kerkhof en de leerlingen en juf van groep 7 van basisschool ’t Otterke hielpen volop mee. Ook kregen we hulp van bewoners van de naastgelegen appartementen van de Regt, 2 asielzoekers uit Syrië en zelfs een man in een rolstoel. Door de vele handjes waren we eerder klaar dan verwacht, en is Laarbeek weer een beetje groener geworden. Een groot applaus voor alle vrijwilligers!

Morgen gaan diverse vrijwilligers aan de slag met het maken van de moestuin en komende weken gaat de grondwerker de gazons en paden afwerken en bloemrijke randen inzaaien met een speciaal mengsel. Daarna kan iedereen gaan genieten van deze mooie nieuwe plek in Beek en Donk.