Opening moestuin de Regt

Deze keer de opening van iets groots. Iets wat nog niet gedaan is in de buurt. Iets waar veel handen voor nodig waren en veel energie heeft gekost. Iets waar nog heel veel mensen plezier aan gaan beleven samen.

Er is namelijk keihard samengewerkt door jonge, oude, beschadigde en onbekende handen om een klein stukje Laarbeek nog groener te maken dan die al is. We hebben het dan over de splinternieuwe moestuin met parkje tussen de appartementen van de Regt, basisschool ’t Otterke en het dierenpark in Beek en Donk. Vrijdag 7 juli was de opening van dit bijzondere samenwerkingsproject. Niet voor niets dat het project ‘Samen’ heet. Toen ik gevraagd werd eind vorig jaar begon het plan al snel vorm te krijgen. Ik maakte een ontwerp voor moestuinen tegen het terras. En de wandelpaden stonden onder water dus daar moest ook iets aan gebeuren.

Het resultaat was een compleet plan met moestuin en parkje met daarin de wensen van de betrokken partijen. Gemeente Laarbeek was ook direct enthousiast en wilde graag helpen om het grondwerk en de bestaande paden te verbeteren en om te leggen hier en daar.

De kinderen van ’t Otterke, bewoners van de Regt, een stratenmaker, een lokale hovenier en vele andere vrijwilligers hielpen flink mee met planten, sjouwen en zwoegen voor een mooi resultaat. Nu ligt er een prachtige moestuin waar jong en oud samen van elkaar kunnen leren. Zo zie je maar weer; vele handen maken licht werk.