Werkwijze

Stap 1 – Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tijdens een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek neem ik ruim de tijd om u te leren kennen. Wat u mooi, maar ook niet mooi vindt komt ter sprake. Waar geniet u van na een week werken?  Wat vinden uw kinderen belangrijk? Hoe geniet u samen met vrienden of familie in uw tuin? Natuurlijk is ook het beschikbare budget van belang.

Stap 2 – Inventarisatie

Als uw wensen helder zijn, inventariseren we samen de vaste gegevens, zoals het gebouw, de omgeving en de sfeer van de buitenruimte. Deze informatie leg ik vast in een heldere opdrachtbeschrijving, compleet met een indicatie van de planning en de bijbehorende ontwerpkosten. Niet mee eens of nog vragen? Dan geef ik graag een toelichting. Helemaal duidelijk? Dan ontvang ik graag de ondertekende opdrachtomschrijving retour en ga ik voor u aan de slag.

Stap 3 – Ontwerpschets met sfeerfoto’s

Met een sfeervolle, handgetekende ontwerpschets in de vorm van een plattegrond, aangevuld met sfeerfoto’s geef ik u een goed idee van uw nieuwe buitenruimte. Zo nodig volgt er na het bespreken van deze eerste ontwerpen nog een verbeterronde en presenteer ik het definitieve ontwerp.

Stap 4 – Ontwerptekening

U ontvangt een uniek, met de hand getekend tuinontwerp op schaal, samen met een heldere beschrijving.

Stap 5 – Beplantingsplan

Een beplantingsplan is een aanvulling op de ontwerptekening en geeft precies aan welke plant waar komt staan in uw tuin. Er worden fotovoorbeelden van de planten en een plantenlijst toegevoegd om u een duidelijk beeld te geven.

Stap 6 – Aanvulling op ontwerptekening

Soms is het nodig om bepaalde onderdelen uit het ontwerp apart uit te tekenen. Denk hierbij aan:

  • Doorsneden, aanzichten en/of  perspectieftekening
  • Vrijblijvende offerte voor de tuinaanleg
  • Begeleiding tijdens de aanlegperiode
  • Beregeningsplan
  • Verlichtingsplan
  • Onderhoudsplan

Schetsadvies aan de keukentafel 

Hebt u zelf ideeën of plannen, maar kunt u deze niet concreet plaatsen in uw eigen tuin? Dan overleg ik graag met u om zo samen al schetsend tot een passend geheel te komen. Deze schetsuren worden in overleg met u achteraf per uur gefactureerd.