BLOG

Elke tuin verdient een boom

U zou het niet denken maar in elke tuin kunt u een boom planten. Maar kies dan wel de juiste soort voor de plek. Voor een kleine patiotuin zijn er traag groeiende soorten, terwijl in een landschappelijke tuin grotere exemplaren uit mogen groeien.

Een boom geeft diepte, brengt leven in de tuin en laat u de seizoenen beleven. De juiste boom geeft het ontwerp de sfeer die bedacht is.

Meer dan alleen een boom

Naast de schoonheid van een boom is deze ook vooral nuttig voor de mens. De boom is als een natuurlijke parasol. Schaduw van een boom ervaren we prettiger dan die van een afdak of parasol. Door verdamping en luchtbeweging is het een stuk aangenamer onder een boom op een warme zomerdag.
 

Bomen nemen CO2 op, dienen als geluidsdemper en daarnaast levert de boom een nest-, schuil- en eetplaats voor veel vogels en insecten. Er ontstaat zo een natuurlijk evenwicht in de tuin.

Elke boom is uniek

Een boom leeft en geeft karakter aan uw tuin. Hij doet er jaren over om zijn typische uitstraling te krijgen. Om de boom uit te zoeken de bij u past is het mogelijk om deze zelf te selecteren bij de juiste kweker.

Meer weten over de mogelijkheden in uw eigen tuin? Neem dan even contact op.

Tuin & Interieur versterken elkaar

U kunt door de juiste styling de tuin extra sfeer geven, zodat het een verlengstuk gaat worden van uw interieur. Zorg buiten voor dezelfde stijl als binnen. Dat geeft rust en eenheid.

Warmte en gezelligheid

Om het terras extra sfeer te geven is het toevoegen van een gezellig windlicht, wat tuinfakkels, of een extra hanglamp boven de eettafel een aanrader. Gegarandeerd extra sfeer!

Accessoires voor buiten

Op uw fijne loungebank legt u de mooiste kussens of kleedje voor de late zomeravond. Het mooist is als ze passen bij de interieurstijl. Groentinten of mosterdgeel doen het goed. Maar u kunt ook kiezen voor een veiligere keuze zoals grijs, bruin of zandkleur.

Groen 

Dat meer groen in en om huis beter is voor ons welzijn weten we ondertussen. Het geeft rust en met groen kunt u een fijne zitplek binnen nog fijner maken. Combineer bijvoorbeeld een mooie pot met groene plant die ook weer past in de tuinsfeer.

Rust

Eenheid geeft rust! Door de juiste accessoires binnen en buiten te combineren ontstaat er rust. Zo kunt u nog meer genieten van een zomer vol hapjes, drankjes en gezelligheid in eigen tuin of balkon.

Shoppen

Na al deze tips en het zien van de prachtige foto’s heb je natuurlijk zin om te shoppen. Dat kan o.a. bij Style Dok in de Elzas Passage in Helmond.

Water in de tuin

Een vast onderdeel van de tuin is water. Het gaat hierbij vaak over de afvoer van regenwater en het gebruik van water als tuinonderdeel in de vorm van bijvoorbeeld een vijver, zwembad of vogelbadje.

Water als tuinelement

Water en vuur zijn altijd al aantrekkelijk geweest voor de mens. Water is een eerste levensbehoefte, geeft verkoeling, weerspiegelt het weer en zorgt voor leven in de tuin. Het draagt bij aan de beleving van de seizoenen.

Bij water denkt men vaak aan een vijver of zwembad, maar heeft u ook al eens gedacht aan een vogelbadje, minivijver, wadi, plonsbad, fontein, zwemvijver of waterelement. Voor elk formaat tuin en wens is er een passend waterelement.

Tijdens warme dagen zorgt water in de buurt van het terras voor verkoeling van een paar graden door verdamping. Water absorbeert veel minder warmte dan bijvoorbeeld steen, gras of hout. Als u er ook nog in kunt zwemmen of pootje baden geeft het een tweede verkoelende functie. Een fontein maximaliseert de verkoeling.

Water vergroot de tuinoppervlakte door de weerspiegeling van bomen, wolken en andere tuinelementen. Door water toe te voegen beleeft u de seizoenen nog meer en het trekt leven aan. Vogels, insecten, huisdieren, kinderen en visite zijn er allemaal dol op.

Water opvangen of afvoeren?

Door de klimaatverandering en de heftige regenbuien die daarmee gepaard gaan en onze bewustwording dat we zuiniger moeten zijn op de aarde vangen we steeds meer water op in onze eigen klimaattuin.

Voor het opslaan en afvoeren van regenwater of hemelwater zijn vele mogelijkheden, en is afhankelijk van de situatie, de op te vangen oppervlakte en het budget voor de aanleg. Het water kan hergebruikt worden voor het sproeien van de tuin, maar kan ook infiltreren in de bodem. Denk hierbij aan de regenton, infiltratiekrat, grindkoffer, wadi of reservoir met pomp.

Ik adviseer u graag naar een passende oplossing in uw situatie en tuinwensen.

Hovenier Service

Samenwerken voor het beste resultaat

Als specialist bent u dagelijks bezig om uw opdrachtgevers blij te maken met een nieuwe eigen plek. Een plek die helemaal bij hen past en waar u alle liefde voor het vak hebt ingelegd. Een goed ontwerp voor de buitenruimte is een meerwaarde voor elk project.

Ik neem graag de voorbereidende werkzaamheden uit handen, zodat u weer tijd krijgt voor andere zaken. Denk hierbij aan ontwerp, calculatie, werkvoorbereiding, projectbegeleiding en social media.

Interesse?

Ziet u mogelijkheden voor een samenwerking, dan kom ik graag bij u langs. Samen bekijken we dan hoe ik u het beste kan helpen.

Bel 06-46583771 of mail naar info@tuinstudiotom.nl

INSPIRATIE

Inspiratie voor mijn ontwerpen haal ik onder andere uit spontane ontmoetingen, reizen, onverwachte momenten en de natuur.

Voor meer actuele foto’s volg je me op FacebookLinkedInPinterestInstagram