ONTWERP

Werkwijze

Kennismaking en wensen opnemen

Tijdens een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek neem ik ruim de tijd om u te leren kennen. Wat u mooi, maar ook niet mooi vindt komt ter sprake. Waar geniet u van na een week werken?  Wat vinden uw (klein-)kinderen belangrijk? Hoe geniet u samen met vrienden of familie in uw tuin? Natuurlijk is ook het beschikbare budget van belang.

 

Opdrachtbeschrijving en inventarisatie

Na het eerste gesprek leg ik uw wensen vast in een heldere opdrachtbeschrijving, compleet met een indicatie van de planning en de bijbehorende ontwerpkosten. Nog vragen? Dan geef ik graag een toelichting. Helemaal duidelijk? Dan ontvang ik graag de ondertekende opdrachtomschrijving retour en ga ik voor u aan de slag. Als uw wensen helder zijn en de prijs akkoord is, inventariseer ik de vaste gegevens, zoals het gebouw, de omgeving en de sfeer van de buitenruimte.

 

 

Van schetsontwerp tot definitief tuinontwerp

Met een sfeervolle, handgetekende ontwerpschets in de vorm van een plattegrond, aangevuld met sfeerfoto’s geef ik u een goed idee van uw nieuwe buitenruimte. Zo nodig volgt er na het bespreken van dit eerste ontwerp nog een verbeterronde en presenteer ik het definitieve ontwerp. U ontvangt een uniek tuinontwerp op schaal en in kleur.

 

 

Het beplantingsplan

Het beplantingsplan is aan te bevelen na het maken van een tuinontwerp. Het beplantingsplan versterkt het tuinontwerp en geeft zo een meerwaarde aan het gewenste resultaat. Het plan bevat een tekening met de locatie van de geselecteerde planten. Inclusief complete plantenlijst + fotovoorbeelden.

 

Aanvullingen op het tuinontwerp

Indien gewenst zijn er een aantal aanvullingen mogelijk op de ontwerptekening.

Denk hierbij aan:

 

  • Doorsneden, aanzichten en/of  perspectieftekening
  • 3D aanzichten en/ of 3D film
  • Vrijblijvende offerte voor de tuinaanleg
  • Begeleiding tijdens de aanlegperiode
  • Beregeningsplan
  • Verlichtingsplan
  • Onderhoudsplan
  • Accessoires en tuinstyling

Investering

Een goed tuinontwerp is de basis voor jaren tuinplezier en het verhoogd de waarde van uw woning.  Uw investering in het tuinontwerp vormt de basis voor uw nieuwe tuin en verdient zich dubbel en dwars terug. Het is slechts een fractie van de aanlegkosten. U heeft al een schetsadvies voor € 135,– en een tuinontwerp vanaf € 851,– incl. BTW. Vraag naar de mogelijkheden voor uw situatie.

Beplantingsplan

Een beplantingsplan is een aanvulling op het ontwerp, bestaande uit een tekening met daarop de locatie van de geselecteerde planten, een uitgebreide plantenlijst en afbeeldingen. 

Tuinhuis of veranda

In uw tuinontwerp kan een tuinhuis of veranda opgenomen worden. Hiervoor kan een vergunningaanvraag nodig zijn. Ik verzorg dit graag voor u. Het kan eenvoudig met sfeerbeelden, uitgewerkt met maatvoering of gedetailleerd incl. constructietekening.

Schetsservice

Bent u op zoek naar een goed idee voor een unieke nieuwe tuin? Heeft u geen compleet ontwerp nodig, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Maak dan een afspraak voor een schetsadvies met mij als ervaren en onafhankelijke tuinontwerper.

Tuinstudio Tom schets