Vergroenen speeltuin nieuwbouwwijk en plaatsen biodiversiteitsmeter

In de Groenstrijd 2.0 van de Gemeente Laarbeek maakte ik voor Buurtvereniging de Beekse Akkers een schetsontwerp  en beplantingsplan voor het aankleden van een centraal gelegen speeltuin. Deze speeltuin ligt aan het Isidorusplein in nieuwbouwwijk de Beekse Akkers in Beek en Donk. Het eerste deel is beplant tijdens burendag. De speeltuin zal komende tijd door de buurtvereniging nog verder ontwikkeld worden.

Er is ook een biodiversiteitsmeter geplaatst bij de centrale speeltuin. Een mooi samenwerkingsverband tussen Gemeente Laarbeek, BV Beekse Akkers, Sweco, IVN Laarbeek en Tuinstudio Tom om de biodiversiteit in en om de wijk te verhogen. De Biodiversiteitsmeter zorgt er ook voor dat de bewoners elkaar leren kennen en dat er meer samengewerkt gaat worden voor een gezamenlijk doel, de eigen woonwijk verbeteren.

Type: Samenwerkingsverband

Realisatie: Buurtvereniging Beekse Akkers

Foto’s: Tom Poppelaars – BV Beekse Akkers – Mooi Laarbeek Krant

In de Media

Mooi Laarbeekkrant

Omroep Kontakt