Beplanting Rotonde verhoogt biodiversiteit

Ik maakte een beplantingsplan voor een nieuwe rotonde aan de Oranjelaan in Beek en Donk.  “Burgerparticipatie” is het juiste woord voor dit project, omdat Buurtvereniging Beekerheide, Buurtvereniging Beekse Akkers, Gemeente Laarbeek, Hoveniersbedrijf TopGardens en Tuinstudio Tom nauw samen werkten voor een mooiere entree van het dorp.

Ik had de totaalorganisatie van dit project, dat bij heeft mogen dragen aan het behalen van de prijs “Groenste gemeente van Nederland”in 2016 en later ook “Groenste gemeente van Europa” in de groencompetitie “Entente Florale”. Tuinstudio Tom gaf tijdens de juryroute uitleg bij de nieuw aangeplante rotonde aan de Oranjelaan in Beek en Donk.

Bewoners uit de buurt leerden elkaar beter kennen en de biodiversiteit werd op deze plek sterk verhoogd.

Type: Samenwerkingsverband – Plantsoen

Realisatie: Buurtvereniging Beekerheide en Buurtvereniging Beekse Akkers

Foto’s: BV Beekse Akkers – Tom Poppelaars

Sponsoring materialen en beplanting: Gemeente Laarbeek

Sponsoring onderhoud: Top Gardens

Sponsoring ontwerp: Tuinstudio Tom