Elke tuin verdient een boom

U zou het niet denken maar in elke tuin kunt u een boom planten. Maar kies dan wel de juiste soort voor de plek. Voor een kleine patiotuin zijn er traag groeiende soorten, terwijl in een landschappelijke tuin grotere exemplaren uit mogen groeien.

Een boom geeft diepte, brengt leven in de tuin en laat u de seizoenen beleven. De juiste boom geeft het ontwerp de sfeer die bedacht is.

Meer dan alleen een boom

Naast de schoonheid van een boom is deze ook vooral nuttig voor de mens. De boom is als een natuurlijke parasol. Schaduw van een boom ervaren we prettiger dan die van een afdak of parasol. Door verdamping en luchtbeweging is het een stuk aangenamer onder een boom op een warme zomerdag.
 

Bomen nemen CO2 op, dienen als geluidsdemper en daarnaast levert de boom een nest-, schuil- en eetplaats voor veel vogels en insecten. Er ontstaat zo een natuurlijk evenwicht in de tuin.

Elke boom is uniek

Een boom leeft en geeft karakter aan uw tuin. Hij doet er jaren over om zijn typische uitstraling te krijgen. Om de boom uit te zoeken de bij u past is het mogelijk om deze zelf te selecteren bij de juiste kweker.

Meer weten over de mogelijkheden in uw eigen tuin? Neem dan even contact op.