Creatief met prairieborders in vakblad De Hovenier

Een leuk artikel in vakblad De Hovenier over een door mij ontworpen tuin.
 
De basis in deze Brabantse voortuin bestaat uit 3 grote cortenstalen bloembakken waarin een karakteristieke Nothofagus groeit. De prairieborders zijn gemixt aangeplant, zodat er een natuurlijk geheel ontstaat. Door het gebruik van een flinke laag lavakorrels is het niet nodig om water te geven. De korrels houden water vast en zorgen dat de bodem minder snel uit kan drogen. Bovendien bevatten de korrels voedingsstoffen die de planten opnemen. De korrels zorgen er ook voor dat er minder onkruidgroei ontstaat. een paar keer per jaar plukken is voldoende.
 
Elke hoek in deze tuin bestaat uit een andere plantenmix, waardoor de kleuren en hoogtes overal anders zijn. Rondom het terras zijn bijvoorbeeld lage soorten toegepast en achteraan in de tuin wat hogere soorten. Zo ontstaat er een spannend geheel.
 
Er is praktische bestrating aangebracht voor het onderhoud aan de tuin en woning, maar niet te veel. De nadruk in deze tuin ligt op de beleving van het groen en de seizoenen.
 
Adezz gaf samen met de eigenaar een creatieve draai aan diverse tuinonderdelen, waaronder de bloembakken en de brievenbus. Deze zijn op maat gemaakt. Voor bijpassende bestratingsmaterialen is in deze tuin gekozen voor vierkante gebakken stenen van Wienerberger en betonstroken van Schellevis. 
 
Ontwerp en foto’s: Tuinstudio Tom
Leveranciers materialen: Schellevis – Wienerberger – Adezz