Kindvriendelijke achtertuin

Oppervlakte: 300 m2
Tuinaanleg: Tuinstudio Tom
Fotografie: Paulien Varkevisser

Het ontwerp van deze tuin bestaat uit heldere, rustige lijnen. Hierdoor komen de borders extra goed tot hun recht.  Er zijn vier verschillende themaborders: een groenblijvende border (bij de woning), een droogtebestendige border (bij het hoofdterras), een snijbloemenborder (links van het gazon) en een inheemse border (naast de schuur).

Biodiversiteit en duurzaamheid spelen een belangrijke rol in deze gezinstuin. De muurtjes die de borders scheiden van het gazon werden volledig van bouwpuin, afkomstig van de verbouwing van de woning en tuin. De met cement afgestreken muurtjes vormen een mooie achtergrond voor de droogtebestendige borders. Maar ze zijn ook bedoeld als zitmuur, als spelelement voor de kinderen, én als insectenmuur. Ingemetselde dakpannen en jampotjes zorgen voor perfecte schuil- en nestgelegenheid voor allerlei insecten. Vogels kunnen hun dorst lessen bij een oude aluminium deegmengbak die als waterelement in de border staat.

Verder is er een moestuingedeelte bij het kleine terras achterin de tuin, zijn er kippen die voor eieren zorgen en zijn er een aantal oude bomen verplant in de nieuwe tuin.

Naast een schetsontwerp en tuinontwerp werd er voor deze tuin een beplantingsplan, beregeningsplan en verlichtingsadvies uitgewerkt.

Wil je ook zo'n mooie nieuwe tuin?

Neem contact op zodat we kennis kunnen maken en alle wensen kunnen bespreken.