Werkwijze

Een uniek ontwerp voor uw particuliere tuin of bedrijfstuin begint met een goed gesprek. Uw wensen, de plek, architectuur en het budget vormen het uitgangspunt. Samen bepalen we de weg om uw wensen werkelijkheid te laten worden.

In 5 stappen naar je nieuwe tuin

Na een vrijblijvende kennismaking en/of schetsadvies op mijn of uw locatie gaan we verder naar de volgende fases in het realiseren van uw unieke tuin. Ik werk de schetsversie verder uit in een getailleerd tuinontwerp en mogelijk 3D-beelden, die uw tuin tot leven wekken. Daarna komt de uitwerking van de beplanting en details aan bod.

Fase 1 – Schetsontwerp

We beginnen na de kennismaking met de schetsfase, waarbij we rekening houden met uw ideeën voor de tuin, de architectuur, de bestaande elementen en het budget in de gaten houden. Ik maak een schetsontwerp in de vorm van een plattegrond met sfeerbeelden om een globaal idee te krijgen van de tuinindeling en het ontwerp.

Inclusief: inmeten op locatie, overleg schetsontwerp en sfeerbeelden.

U heeft al een schetsontwerp vanaf €682,– incl. BTW.

Fase 2 - Definitief tuinontwerp

Na de schetsfase ga ik aan de slag met het definitieve tuinontwerp. Hierbij houd ik rekening met uw voorkeuren, de functie van de tuin en de beschikbare ruimte. Ik zorg voor een harmonieuze indeling, waarbij de verschillende elementen naadloos op elkaar aansluiten. Ook let ik op de juiste verhoudingen, kleuren en texturen om een evenwichtig en esthetisch aantrekkelijk geheel te creëren.

Inclusief: één aanpassingsronde schetsontwerp, materiaalkeuze, kleurstelling, overleg definitief ontwerp.

U heeft al een definitief tuinontwerp (inclusief schetsontwerp) vanaf €852,– incl. BTW.

Fase 3 – Beplantingsplan

Een belangrijk onderdeel van een prachtige tuin is de beplanting. In het beplantingsplan selecteer ik de juiste soorten siergrassen, bloemen, struiken en bomen die passen bij de grondsoort, het ontwerp en uw persoonlijke smaak. Ik let hierbij op de bloeiperiode, kleurencombinaties, hoogtes en onderhoudseisen. Het doel is om een levendige en veelzijdige tuin te creëren die het hele jaar door aantrekkelijk is.

Inclusief: beplantingsplan, complete plantenlijst en fotovoorbeelden.

Kosten zijn afhankelijk van type en omvang project.

Fase 4 – Details en werkvoorbereiding

Om de tuin in alle seizoenen te laten stralen is het goed om na te denken over een passend verlichtingsplan en beregeningsplan. Het is een goede aanvulling op het tuinontwerp. Daarnaast bereiden we indien gewenst in deze stap de werktekening voor de realisatie van de tuinaanleg voor.

Inclusief: benodigde tekeningen.

Kosten zijn afhankelijk van type en omvang project.

Fase 5 – Realisatie en begeleiding

Naast het ontwerpproces is Tuinstudio Tom uw betrouwbare partner in de begeleiding en realisatie van uw adembenemende tuin. Geselecteerde en gepassioneerde tuinexperts staan klaar om uw groene dromen te realiseren. Met aandacht voor detail en een focus op uw specifieke wensen, creëren we de unieke buitenruimte die perfect aansluiten bij uw levensstijl. Van eerste schets tot uitvoering begeleid ik het gehele proces om u te ontzorgen.

 Ik verenig alle vakmensen, bewaak de kwaliteit en kosten om u te ontzorgen en om te zorgen voor het beste resultaat. Door mijn jarenlange ervaring heb ik een uitgebreid netwerk opgebouwd van betrouwbare vakmensen, waaronder bijvoorbeeld architecten, hoveniers, bouwbedrijven, zwembadbouwers en kwekerijen.

Inclusief: overleg offerte tuinaanleg en begeleiding diverse partijen.

Wil je ook zo'n mooie nieuwe tuin?

Neem contact op zodat we kennis kunnen maken en alle wensen kunnen bespreken.